DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
29 martie 2011
Nr. 175/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ

Către,
ANTENA 3
În atenţia realizatorilor emisiunii Q&A


DNA atrage atenţia că, în cadrul emisiunii Q&A transmisă în data de 26 martie 2011, invitatul emisiunii dl. Victor Ponta a făcut o serie de afirmaţii nereale cu referire la procurorul şef al Serviciului Teritorial Piteşti şi la ancheta penală efectuată faţă de Constantin Nicolescu, inculpat pentru acte de corupţie de către procurorii serviciului respectiv.
Concret, dl. Victor Ponta a afirmat „avem probe că şeful de la PDL, senatorul Mircea Andrei şi cu şeful DNA Argeş au stat la un restaurant, l-au sunat pe Nicolescu, l-au sunat de altfel şi pe arhiepiscopul de Muscel, dacă ţineţi minte...
Realizator: Îmi amintesc detaliile.
Victor Ponta: Şi le-au spus, vă arestăm, nu înţelegeţi că vă arestăm?”


Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face următoarele precizări:
Procurorul şef al Serviciului Teritorial Piteşti dl. Nistor Călin nu s-a întâlnit în nicio împrejurare, publică sau particulară, cu senatorul PDL Mircea Andrei, pe care de altfel nu îl cunoaşte personal.

Realizatoarea emisiunii, doamna Alessandra Stoicescu, fără a solicita detalii despre eventualele probe invocate dl. Ponta în susţinerea afirmaţiilor sale, a validat valoarea de adevăr a informaţiilor eronate făcute de preşedintele PSD.
În conformitate cu art. 56 şi 57 din Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului, vă solicităm sa transmiteţi acest drept la replică şi să ne comunicaţi data şi ora transmiterii acestuia ori motivul refuzului.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE