DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 aprilie 2011
Nr. 199/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba - Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului LICIU DANIEL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei municipiului Petroşani - Biroul de Investigaţii Criminale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii aprilie 2009, inculpatul Liciu Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Hunedoara – Poliţia Municipiului Petroşani, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 10.000 lei şi 3.500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul I.P.J. Hunedoara şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), prin intermediul cărora va facilita promovarea concursului privind încadrarea directă în cadrul poliţiei a fiului denunţătorului pe un post de agent de poliţie. Acesta din urmă nu a mai fost angajat deoarece reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au suspendat organizarea acestui concurs.
La data de 10 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Liciu Daniel pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 11 martie 2011, Curtea de Apel Alba-Iulia a luat faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 zile.
În vederea confiscării, procurorii au luat măsura indisponibilizării sumelor de bani pretinse şi primite.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba - Iulia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 martie 2011
comunicate-hotărâri de condamnare din 28 aprilie 2011