DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
31 martie 2011
Nr. 195/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

RAP SORIN, ofiţer de poliţie judiciară (inspector principal de poliţie) şi NEDELCU FLORIN ADRIAN, agent de poliţie, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Ilfov, Poliţia oraşului Bragadiru – Poliţia Rutieră, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (trei acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011, inculpaţii Rap Sorin, ofiţer de poliţie şi Nedelcu Florin Adrian, agent de poliţie, ambii din cadrul I.P.J. Ilfov – Poliţia Rutieră Bragadiru, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu pe raza localităţilor Bragadiru şi Cornetu, au primit de la trei conducători auto suma totală de 1.300 de lei pentru a nu le aplica sancţiuni contravenţionale (suspendarea dreptului de a conduce şi amendă în sumă de 540 de lei).
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani aparţinând celor doi inculpaţi.
La data de 15 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Rap Sorin şi Nedelcu Florin Adrian pe un termen de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 martie 2012