DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 90 din 2 februarie 2011, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului Neamţ care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STAN MIHAI FLORIN la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, omisiunea, cu ştiinţă, de a furniza datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, schimbarea fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
Obligă inculpatul să plătească părţii civile Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (cu fosta denumire Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor), suma de 45.803 euro (în loc de 52.476 euro) sau echivalentul în lei, la cursul practicat de BNR la data efectuării plăţii.
Obligă inculpatul la plata sumei de 20.500 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava la data de 26 aprilie 2007 (comunicat nr. 107/VIII/3 din data de 27 aprilie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 aprilie 2007