DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 429 din 7 februarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TĂUTU IOAN, inginer senior la INOCSA INGENIERIA S.L. MADRID - Sucursala Bucureşti, la pedeapsa de 2 ani şi şase luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de doi ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului SZABÓ LÁSZLÓ, director al societăţii ALPINE BAU GmbH, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Dispune confiscarea de la inculpatul Tăutu Ioan a sumei de 5000 de euro, în echivalent în lei la data plăţii. Obligă pe inculpatul Tăutu Ioan să restituie martorului denunţător suma de 16000 de euro, în echivalent în lei la data plăţii, şi biletul la ordin emis de martor în beneficiul inculpatului pentru suma de 40000 de lei.
Obligă inculpaţii la plata a câte 100 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare parţiale avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 1 iunie 2010 (comunicat nr. 199/VIII/3 din data de 3 iunie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 iunie 2010
comunicate de presă din 12 mai 2010