DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 452 din 8 februarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Cluj care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TĂTAR BOGDAN TUDOR, inspector de poliţie cu funcţia de şef de birou în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule din cadrul Prefecturii Maramureş, la pedeapsa de doi ani şi două luni închisoare în regim de detenţie pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Interzice inculpatului exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului LUCA DANIEL, agent de poliţie din cadrul aceluiaşi serviciu, la pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 22 de zile în regim de detenţie pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Condamnarea inculpatului PALANCZ ADORJAN DAN, instructor auto, la pedeapsa de 1 an şi 11 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.
Condamnarea inculpatului TIMIŞ DUMITRU la pedeapsa de un an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă.
Dispune confiscarea de la inculpatul Tătar Bogdan a contravalorii în lei a sumei de 3300 euro la cursul BNR la data plăţii, menţinând confiscarea sumei de 200 RON şi obligă inculpatul la plata acestora către stat. Dispune confiscarea de la inculpatul Palancz Adorjan a contravalorii în lei a sumei de 5750 euro la cursul BNR la data plăţii, menţinând confiscarea sumei de 1000 RON şi obligă inculpatul la plata acestora către stat.
Obligă pe inculpaţii Tătar Bogdan şi Luca Daniel să plătească sumele de câte 1.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 25 octombrie 2006 (comunicat nr. 181/VIII/3 din data de 27 octombrie 2006).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 octombrie 2006