DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 249 din 26 ianuarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bacău care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei RĂUŢĂ CORINA, ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bacău - Compartimentul de avize/autorizaţii, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi a infracţiunii de îndeplinire, în virtutea funcţiei, pentru un agent economic, a unei însărcinări, dacă fapta e de natură a-i aduce, direct sau indirect, foloase necuvenite.
Condamnarea inculpaţilor VRÂNCEANU VASILE şi UNCESCU NECULAI, ambii proiectanţi în cadrul SC „GENERAL TECTONIC” SRL, respectiv SC „UNIC GRUP PROIECT” SRL, la pedeapsa de câte 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunile săvârşite de inculpata Răuţă Corina.

Dispune confiscarea de la inculpata Răuţă Corina a sumei de 10.021 lei.
Obligă inculpata Răuţă Corina la plata sumei de 8.000 lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpaţii Uncescu Neculai şi Vrânceanu Vasile la câte 3000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău la data de 28 decembrie 2009 (comunicat nr. 21/VIII/3 din data de 4 februarie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 februarie 2010