DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 ianuarie 2011
Nr. 5/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei VASILE ILEANA în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2009 – mai 2010, inculpata Vasile Ileana a pretins de la cinci persoane suma totală de 38.000 euro dându-le de înţeles că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi din Primăriile Sectoarelor 1 şi 6, la care urma să intervină pentru a le obţine apartamente construite de Agenţia Naţională a Locuinţei sau alte spaţii cu destinaţii comerciale, aflate în fondul locativ al instituţiilor menţionate.
Vasile Ileana le-a precizat persoanelor păgubite că funcţionarii la care urma să intervină au ca atribuţii de serviciu atribuirea unor astfel de apartamente sau spaţii comerciale şi a primit de la aceştia, pentru sine, sumele de 25.000 euro şi 12.500 lei.
La data 17 decembrie 2010, inculpata a fost prinsă în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la două persoane suma de 4.000 euro în scopul menţionat mai sus, în plus faţă de cei 38.000 de euro pretinşi.
În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore iar Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpatei Vasile Ileana pentru 29 de zile (comunicatul nr. 695/VIII/3 din data de 19 decembrie 2010 afişat pe www.pna.ro).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 25 octombrie 2011