DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 decembrie 2010
Nr. 707/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ARSENE MARIAN, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În lunile august şi octombrie 2010, inculpatul Arsene Marian, în calitate de inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, a pretins şi primit suma totală de 38.050 lei, în mai multe tranşe, de la trei reprezentanţi legali ai unor asociaţii familiale cu obiect de activitate în domeniul agriculturii. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde şi, implicit, sancţionabile cu amenzi mai mici, raportat la neregulile constatate cu prilejul controalelor de specialitate efectuate de Arsene Marian în calitatea sa de inspector fiscal.
La data de 30 octombrie 2010, inculpatul a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la unul dintre denunţători suma de 5.000 lei.
În vederea restituirii către denunţători a sumelor de bani pretinse şi primite cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui teren şi a unui autoturism aparţinând inculpatului Arsene Marian.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Olt.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 30 mai 2013