DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 decembrie 2010
Nr. 677/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DOBRESCU AURELIAN - IULIAN, asociat şi administrator unic al SC ARICLEEA SRL Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai 2007 - aprilie 2008, inculpatul Dobrescu Aurelian – Iulian, în calitate de reprezentant legal al SC ARICLEEA SRL Bacău, s-a sustras de la plata unor obligaţii fiscale către bugetul de stat în sumă totală de 39.573.925,50 RON (aproximativ 11.504.716 euro calculat la un curs mediu de 3,43 lei/euro) reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit.
Această pagubă a fost produsă prin aceea că Dobrescu Aurelian – Iulian nu a evidenţiat în contabilitatea firmei sale un număr de 730 de facturi fiscale aferente livrărilor de combustibili către 19 societăţi comerciale. De asemenea, inculpatul a schimbat destinaţia unor produse energetice scutite de la plata accizelor care au fost în realitate folosite ca şi combustibili pentru motoare şi pentru încălzire.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Garda Financiară - Secţia Judeţeană Bacău se constituie parte civilă în prezenta cauză cu suma de 68.121.917 RON, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, accize şi majorări de întârziere, prejudiciu care nu a fost recuperat întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 15 ianuarie 2013