DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
9 decembrie 2010
Nr. 667/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COJOCARU ŞTEFAN ANTON, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.), Secţia 25 Poliţie, Biroul Investigaţii Criminale – Compartimentul Cercetări Penale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 27 iulie 2010, inculpatul Cojocaru Ştefan Anton, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul D.G.P.M.B. - Secţiei 25 Poliţie a pretins şi a primit de la două persoane suma de 500 euro, lăsându-i să creadă că are influenţă şi îl poate determina pe un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 Bucureşti să adopte o soluţie de netrimitere în judecată a celor doi în schimbul unui procent din suma de bani pretinsă şi primită. Persoanele de la care ofiţerul de poliţie a primit banii aveau calitatea de învinuiţi pentru infracţiunea de furt calificat.
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 500 de euro.
La data de 1 decembrie 2010, procurorii au luat faţă de inculpatul Cojocaru Ştefan Anton măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 septembrie 2011