DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 4316 din 30 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei FILIP NICULINA SIMONA, avocat în cadrul Baroului Dolj la pedeapsa de doi ani şi două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.
Condamnarea inculpatului MĂCEŞANU ION, agent la Penitenciarul Craiova la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.
Instanţa interzice ambilor inculpaţi, atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 2 ani după executarea, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit condamnaţii pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpata Filip Niculina Simona la plata către Statul Român a sumei de 3000 euro sau echivalentul în lei la cursul B.N.R. din ziua executării.
Obligă pe fiecare inculpat la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 18 ianuarie 2010
(comunicat nr. 15/VIII/3 din data de 22 ianuarie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 ianuarie 2010