DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 4194 din 24 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpaţilor CHIRIŢĂ AURELIAN şi MANOLESCU VALENTIN la câte doi ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Condamnarea inculpatului CÎRNU MARIN la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Interzice inculpatului Cîrnu Marin, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Achită pe inculpaţii Cîrnu Marin, Manolescu Valentin, Chiriţă Aurelian şi Mocanu Marian pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Constată acoperit prejudiciul cauzat părţii civile Ministerul Finanţelor Publice – Agentia Natională de Administrare Fiscală.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Cîrnu Marin a sumei de 3000 Euro, de la inculpatul Manolescu Valentin a sumei de 1000 Euro, de la inculpatul Chiriţă Aurelian a sumei de 290 Euro şi îi obligă pe fiecare la plata către stat a sumelor arătate în echivalentul în lei la data plăţii.
Obligă inculpaţii la cheltuieli judiciare astfel: Chiriţă Aurelian şi Manolescu Valentin câte 500 lei, Cîrnu Marin la 300 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 29 septembrie 2004.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 septembrie 2004