DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 4074 din 16 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a menţinut sentinţa Tribunalului Maramureş şi a hotărât astfel:
Condamnarea inculpatului ROMAN RĂZVAN COSMIN, director comercial al Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase REMIN SA Baia Mare, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Instanţa interzice inculpatului exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe perioada executării pedepsei cu închisoarea.
Obligă inculpatul să restituie denunţătorului contravaloarea în lei a sumei de 10.500 Euro, calculată la data plăţii efective în raport de cursul BNR.
Obligă pe inculpat să plătească în favoarea statului suma de 400 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 14 septembrie 2007 (comunicat nr. 223/VIII/3 din data de 17 septembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 septembrie 2007