DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 noiembrie 2010
Nr. 621/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CERNAT LIVIU-COSTEL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Iaşi - Serviciul de Ordine Publică, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Cernat Liviu – Costel, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Ordine Publică, a pretins de la reprezentantul legal al unei firme cu obiect de activitate pază şi protecţie (denunţător în cauză) suma de 3.000 lei, căruia i-a promis obţinerea în regim de urgenţă a documentaţiei necesare pentru eliberarea licenţei de funcţionare a firmei de pază. De asemenea, ofiţerul de poliţie a lăsat să se înţeleagă că suma de bani pretinsă va ajunge la un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ce trebuia să emită respectiva licenţă.
La data de 22 septembrie 2010, Cernat Liviu – Costel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 lei din cei 3.000 solicitaţi, procurorii luând faţă de inculpat măsura reţinerii pe termen de 24 de ore (comunicat nr. 371/VIII/3 din data de 23 septembrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).
În aceeaşi zi, Curtea de Apel Iaşi a hotărât cercetarea în stare de libertate a inculpatului Cernat Liviu – Costel şi a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I – Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 ianuarie 2012