DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
11 noiembrie 2010
Nr. 601/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului DIŞA PUIU, inspector de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.) Hunedoara, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 26 octombrie 2010, inculpatul Dişa Puiu, în calitate de inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Hunedoara (denunţător în cauză) suma de 1000 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea dispoziţiilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

În aceeaşi zi, Dişa Puiu a fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 1000 lei.
La data de 27 octombrie 2010, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dişa Puiu pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 567/VIII/3 din data de 27 octombrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 februarie 2011