DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
9 noiembrie 2010
Nr. 597/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BUNGĂRDEAN AUREL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 15 octombrie 2010, inculpatul Bungărdean Aurel i-a remis unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov (denunţător în cauză) suma de 500 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi anume pentru a nu dispune măsura reţinerii faţă de clientul său care era cercetat pentru infracţiunea de tăinuire.
Imediat după remiterea banilor, inculpatul Bungărdean Aurel a fost prins în flagrant delict.
La data de 15 octombrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 20 octombrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât cercetarea în stare de libertate a inculpatului Bungărdean Aurel şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti privind măsura preventivă a obligării acestuia de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. (comunicat nr. 547/VIII/3 din 21 octombrie 2010).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 16 februarie 2012