DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
9 noiembrie 2010
Nr. 589/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei LUCAN SONICA în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2007 - mai 2008, inculpata Lucan Sonica a pretins şi primit de la şase persoane (denunţători în cauză) sumele totale de 10.300 EUR şi 8.400 lei pentru a le facilita concesionarea unor suprafeţe de teren amplasate în diferite zone ale Municipiului Iaşi, aflate în domeniul public al Primăriei Iaşi, lăsându-i să creadă că ar avea influenţă sau ar acţiona ca interpus al unor funcţionari publici din cadrul Primăriei şi Consiliului Local Iaşi.
În vederea restituirii către denunţători a sumelor de bani pretinse şi primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil şi a unor sume de bani aparţinând inculpatei Lucan Sonica.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 mai 2012