DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
28 octombrie 2010
Nr. 571/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MUNTEANU GABRIEL, comisar de poliţie în cadrul Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, profesor la Catedra de educaţie fizică şi autoapărare, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă, în formă continuată şi luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
Cu ocazia desfăşurării concursului de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, sesiunea august-septembrie 2010, în perioada 24-31 august 2010 a avut loc proba de verificare a aptitudinilor fizice, aceasta având caracter eliminatoriu.
În acest context, în cursul lunii august 2010, în calitatea sa de profesor şi membru al comisiei de examinare pentru verificarea aptitudinilor fizice, inculpatul Munteanu Gabriel a pretins, a acceptat promisiuni şi a primit sume de bani (până la 600 de euro pentru un candidat) şi alte foloase materiale de la un număr de nouă candidaţi pentru ca aceştia să promoveze în mod fraudulos probele sportive, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă colegii săi, membri ai altor comisii de examinare. De asemenea, inculpatul a pretins şi a acceptat promisiuni sau daruri de la candidaţi pentru a-i ajuta în mod direct să promoveze probele sportive eliminatorii prin încălcarea propriilor atribuţii de serviciu.
La data de 3 septembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Gabriel pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 339/VIII/3 din data 6 septembrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 14 noiembrie 2012