DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Curtea de Apel Timişoara, prin decizia penală nr. 487 din 3 mai 2010, i-a condamnat pe inculpaţii:

- MICULESCU IOAN CORNEL, primar al comunei Secaş, jud. Timiş, la doi ani închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma tentativei, şi instigare la fals intelectual;

- BUREŞIN SERGIU ADRIAN, agent agricol în cadrul aceleiaşi primării, la doi ani închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma tentativei, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale.

Interzice inculpaţilor MICULESCU IOAN CORNEL şi BUREŞIN SERGIU ADRIAN exercitarea unor drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Aceleaşi drepturi le sunt interzise şi pe perioada executării pedepsei principale, cum menţiunea că pedeapsa accesorie este suspendată pe durata suspendării condiţionate.

Obligă fiecare inculpat la câte 300 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Miculescu Ioan Cornel şi Bureşin Sergiu Adrian au fost trimişi în judecată la data de 12 mai 2008 (vezi comunicatul nr. 125/VIII/3 din 2 iunie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iunie 2008