DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1503 din 20 aprilie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a hotărât astfel:

- Condamnă pe inculpatul Vălean Petru, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj – Biroul Înmatriculări, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
Interzice inculpatului Vălean Petru exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei cât şi 4 ani după executare: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

- Condamnă pe inculpatul Ispas Marius Daniel, arestat preventiv, în calitate de administrator al S.C. Auto Ady 92 S.R.L Câmpia Turzii, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată.
Interzice inculpatului Ispas Marius Daniel exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

- Condamnă pe inculpatul Lupşor Claudiu la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi dare de mită, în formă continuată.
Interzice inculpatului Lupşor Claudiu exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe durata executării pedepsei principale.

Obligă pe inculpatul Vălean Petru la despăgubiri civile în suma de 328.227,75 lei şi 1.914 euro.
Obligă în solidar pe inculpaţii Vălean Petru şi Ispas Marius Daniel la plata sumelor de 20.000 euro şi 19.500 lei.
Dispune confiscarea sumei de 3.850 euro de la inculpatul Vălean Petru.
Obligă fiecare inculpat să achite câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Decizia este DEFINITIVĂ.

Inculpaţii Vălean Petru, Lupşor Claudiu şi Ispas Marius Daniel au fost trimişi în judecată la data de 7 iulie 2008 (v. comunicatul nr. 183/VIII/3 din 9 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 mai 2008
comunicate de presă din 09 iulie 2008