DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 18 octombrie 2010
Nr. 541/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului O.S.M., ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Teleorman – Poliția Roșiori de Vede, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2009 – 2010, inculpatul O.S.M., ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Teleorman – Poliția Roșiori de Vede, Biroul Poliției Rutiere, a pretins de la un denunțător suma de 1000 euro, redusă apoi la suma de 2000 lei, pentru a interveni pe lângă un medic legist din cadrul Serviciului Medico-Legal Teleorman și pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.
În condițiile în care denunțătorul era cercetat pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, inculpatul a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra medicului legist și a procurorului, care să îndeplinească o serie de acte cu consecința soluționării favorabile a dosarului penal al denunțătorului.
La data de 21 septembrie 2010, procurorii anticorupție au dispus reținerea inculpatului O.S.M. pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeași dată, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 367/VIII/3 din data de 22 septembrie 2010 afișat pe site-ul www.pna.ro).
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupție au colaborat cu ofițeri de poliție din cadrul M.A.I – Direcția Generală Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 23 mai 2012