DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 septembrie 2010
Nr. 381/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PRODAN GRIGORE IOAN, comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civilă (organizaţie neguvernamentală) şi înscris ca avocat în Baroul Bota, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins şi primit suma de suma de 60.000 euro, 1000 RON şi bunuri în valoare de peste 1600 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (denunţătoare în prezentul dosar) şi căreia îi acorda asistenţă juridică. Inculpatul a promis că, în schimbul acestor foloase materiale, va interveni la procurorul care instrumenta cauza, asupra căruia a lăsat să se creadă că ar avea influenţă şi-l va determina să dispună cercetarea denunţătoarei în stare de libertate şi să adopte o soluţie favorabilă faţă de aceasta.
De altfel, dosarul penal în care era cercetată denunţătoarea a fost soluţionat cu trimiterea în judecată în cursul lunii decembrie 2008 (v. comunicatul nr. 367/VIII/3 din data de 23 decembrie 2008).
În vederea confiscării sumei de 60.000 euro, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului.
Inculpatul Prodan Grigore Ioan a mai fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte similare în cursul lunii decembrie 2009 (comunicat nr. 333/VIII/3 din data de 17 decembrie 2009 afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 06 februarie 2014