DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă 23 septembrie 2010
Nr. 371/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei DUMITRESCU ANA, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 28 iulie – 11 august 2010, inculpata Dumitrescu Ana, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Bucureşti având ca obiect comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, a pretins şi primit de la administratorul societăţii respective, denunţător în cauză, suma de 6.000 lei, pentru a nu aplica amenda care se impunea în cazul constatării lipsei documentelor prevăzute de dispoziţiile legale privind protecţia mediului înconjurător, pretinzând că această amendă se poate ridica la suma de 30.000 lei.
La data de 11 august 2010, inculpata a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător suma de bani sus menţionată.
În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 august 2010, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpatei Dumitrescu Ana pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 315/VIII/3 afişat pe site-ul www.pna.ro).
În vederea confiscării sumei de bani pretinse şi primite cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Dumitrescu Ana.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 aprilie 2011