DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 august 2010
Nr. 327/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei MINCIU GEORGETA – MIHAELA, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată (66 de acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (79 de acte materiale).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2009 şi în perioada ianuarie-iulie 2010, inculpata Minciu Georgeta-Mihaela, afirmând că este angajată a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti - Direcţia Concesiuni, a pretins de la un număr de 33 de persoane sume de bani cuprinse între 2.000 şi 100.000 euro şi a primit efectiv suma totală de 632.500 euro, afirmând că prin relaţiile pe care le are la nivelul factorilor de decizie din cadrul aceleiaşi primării, le poate rezolva cererile de atribuire în concesiune a unor terenuri şi spaţii comerciale în zona Centrului Istoric din Bucureşti, precum şi obţinerea de despăgubiri în cazul cererilor de retrocedări imobiliare.
În cadrul activităţii infracţionale, pentru a crea impresia persoanelor păgubite că procedurile de concesionare sunt în desfăşurare, inculpata Minciu Georgeta-Mihaela a folosit documente contrafăcute având aparenţa emiterii lor de către Primăria Municipiului Bucureşti.
La data de 19 iulie 2010, inculpata Minciu Georgeta-Mihaela a fost prinsă în flagrant delict de procurorii anticorupţie, după ce a primit de la una dintre aceste persoane, suma de 10.000 euro, iar la data de 20 iulie 2010, la propunerea procurorilor, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea inculpatei Minciu Georgeta Mihaela pe termen de 30 de zile (comunicat nr. 295/VIII/3 din 21 iulie 2010 afişat pe pagina de Internet www.pna.ro).
În vederea recuperării sumei de 632.500 euro, reprezentând prejudiciul produs prin infracţiune, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor aparţinând inculpatei Minciu Georgeta – Mihaela.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 02 noiembrie 2011