DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 august 2010
Nr. 323/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor BEJA GEORGE ANDREI şi PĂUNESCU CONSTANTIN, administratori ai unor societăţi comerciale din Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – mai 2010, inculpatul Beja George Andrei i-a solicitat unei persoane (denunţător în cauză) atât direct, cât şi prin intermediul inculpatului Păunescu Constantin, cedarea drepturilor litigioase cu privire la un teren în suprafaţă de aproximativ 10.000 m2 situat în Bucureşti, drepturi litigioase ce urmau a fi valorificate financiar în favoarea unor persoane presupus „influente” care să intervină pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Contractul de cesiune a drepturilor litigioase urma să se încheie la un preţ de 100.000 de euro, în realitate însă, denunţătorul neprimind vreo sumă de bani. În schimb, potrivit promisiunii inculpaţilor Beja George Andrei şi Păunescu Constantin, beneficiarii acestor drepturi, persoane cu presupusă influenţă asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, respectiv procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti urmau să intervină astfel încât denunţătorul să nu fie trimis în judecată.
La data de 24 iulie 2010, la propunerea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Beja George Andrei şi Păunescu Constantin pentru o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 301/VIII/3 din data de 25 iulie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro). Măsura preventivă, rămasă definitivă prin respingerea recursului, este valabilă până la data de 21 august 2010 inclusiv.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 14 decembrie 2012