DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
19 iulie 2010
Nr. 291/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PIŢIGA FĂNEL SORIN, inspector vamal în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor – Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Ilfov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 20.01.2010, inculpatul Piţiga Fănel Sorin a pretins o sumă de bani neprecizată de la un denunţător, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, pentru a-i elibera într-un termen rezonabil atestatul de înregistrare prevăzut de Ordinul ANAF nr. 1378/2000, iar pentru că acesta a refuzat să-i remită bani a tergiversat în mod nejustificat soluţionarea cererii şi în final a propus în mod nelegal respingerea acesteia. Ulterior, primind o nouă cerere cu acelaşi obiect de la societatea menţionată pe care a soluţionat-o în mod favorabil, încasând în schimb suma de 1.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 octombrie 2011