DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 mai 2010
Nr. 177/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei POSTELNICU ANA-ALINA, avocat în cadrul Baroului Neamţ, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 15 aprilie 2010, inculpata Postelnicu Ana-Alina i-a pretins unui denunţător suma de 1.000 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă pe lângă magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Neamţ – Secţia civilă, în scopul obţinerii unei hotărâri favorabile într-un dosar aflat pe rolul acestei secţii, având ca obiect revendicare imobiliară şi grăniţuire.
La data de 26 aprilie 2010, inculpata Postelnicu Ana-Alina a fost prinsă în flagrant imediat după primirea, de la denunţător, a sumei de 1.000 de euro.
La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 27 aprilie 2010, Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpatei Postelnicu Ana-Alina pe o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 139/VIII/3 din data de 27 aprilie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 03 septembrie 2010