DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
14 mai 2010
Nr. 173/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CSORZ NICOLAE în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Csorz Nicolae a pretins de la un denunţător, în mod repetat, un autoturism de lux şi suma totală de 25.000 Euro, prevalându-se de influenţa pe care o avea asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice, pentru a-l determina pe acesta să propună o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru evaziune fiscală.
Din banii pretinşi, inculpatul a primit efectiv de la denunţător, în mai multe tranşe, suma de 39.500 euro (în care era inclusă şi contravaloarea autoturismului).
Pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a banilor primiţi, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 22 iunie 2012