DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
01 aprilie 2010
Nr. 103/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului
NECULAE IONUŢ DANIEL, subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată
şi în stare de libertate a următorilor inculpaţi:

COŢANDRA MARIA ROZALIA, VOCHIN GEORGIANA SIMONA, NEAGU GEORGEL, BARBU MARIAN, RĂDUCU DANIEL ALEXANDRU, COSTACHE IULIAN, BRATU VIRGILIA, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie 2009 - 16 martie 2010, inculpatul Neculae Ionuţ Daniel, în calitate de subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U) Argeş, a pretins de la 17 persoane (cei şapte coinculpaţi, iar restul denunţători) suma totală de 41.500 euro şi 10.000 lei, din care a primit efectiv suma de 15.200 euro şi 10.500 lei, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care le va facilita angajarea la acea instituţie, în mod fraudulos.
Astfel, inculpaţii Coţandra Maria Rozalia şi Vochin Georgiana i-au promis inculpatului Neculae Ionuţ Daniel câte 4.000 euro, din care în avans câte 2.000 euro din suma pretinsă de inculpat, inculpaţii Neagu Georgel, Barbu Marian, Răducu Daniel Alexandru şi Bratu Virgilia au promis câte 2.500 euro, din care au remis efectiv în avans câte 1.200 euro, iar Costache Iulian a promis inculpatului suma de 10.000 lei, din care i-a remis efectiv în avans suma de 5.000 lei pretinsă de inculpat.
Inculpatul Neculae Ionuţ Daniel a fost prins în flagrant delict la data de 16 martie 2010, în timp ce primea efectiv suma de 1.200 euro de la un denunţător, acţiune în urma căreia a fost reţinut de procurori, iar apoi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în baza hotărârii Tribunalului Argeş (detalii in comunicatul nr. 73/VIII/3 din 17 martie 2010).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 octombrie 2011