DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
26 martie 2010
Nr. 87/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei URSACHI NELIANA, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpata Ursachi Neliana, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor judecători din cadrul Tribunalului Hunedoara, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.500 lei pentru a-i determina pe magistraţi să dea o soluţie favorabilă denunţătorului într-un dosar civil aflat pe rolul acestei instanţe.
La data de 8 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea inculpatei Ursachi Neliana pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 57/VIII/3 din data de 9 martie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 5.500 lei pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a sumei de bani ce face obiectul mitei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba - Iulia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 decembrie 2010