DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 martie 2010
Nr. 85/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei PETRENCIUC CORNELIA, inspector vamal în cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 25 februarie 2010, inculpata Petrenciuc Cornelia, în calitate de inspector vamal în cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 550 de euro, pentru ca denunţătorul să nu fie sancţionat contravenţional pentru desfăşurarea de activităţi comerciale en gros cu produse accizabile, fără autorizaţie.
La data de 2 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 3 martie 2010, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatei Petrenciuc Cornelia pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 49/VIII/3 din data de 3 martie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro) .

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 23 septembrie 2011