DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 martie 2010
Nr. 79/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CRĂCIUN JANOS GABOR în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 12 ianuarie 2010, inculpatul Crăciun Janos Gabor a pretins de la 8 persoane suma totală de 16.000 de euro pentru a le obţine în mod fraudulos permise de conducere auto eliberate de autorităţile din Ungaria, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor abilitaţi în acest domeniu.
La data de 25 februarie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 26 februarie 2010, Tribunalul Covasna a dispus arestarea inculpatului Crăciun Janos Gabor pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 43/VIII/3 din 26 februarie 2010 afişat pe site-ul www.pna.ro).
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Covasna.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 ianuarie 2012