DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 10 martie 2010
Nr. 61/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului OSZ-STRAKATOR LORANT-FLORIAN, comisar la Garda Naţională de Mediu (G.N.M) – Comisariatul General, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 4 – 12 noiembrie 2009, inculpatul Osz-Strakator Lorant-Florian, în calitate de comisar la G.N.M. – Comisariatul General, aflat în control la societăţi comerciale din jud. Harghita, a pretins de la un denunţător, administrator al unei pensiuni din com. Praid, suma de 1.000 euro pentru a nu-l sancţiona contravenţional cu amendă în lipsa autorizaţiei de mediu. La data de 16 noiembrie 2009, a primit suma de 500 euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi.
De asemenea, la data de 4 noiembrie 2009, Osz-Strakator Lorant-Florian, cu ocazia efectuării unui control la o societate comercială din com. Praid, judeţul Harghita, a pretins de la administratorul acestei firme suma de 10.000 RON pentru a nu-l sancţiona contravenţional cu amendă pentru lipsa autorizaţiei de mediu necesare activităţii pe care o desfăşura.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Harghita.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 22 septembrie 2011