DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
21 ianuarie 2010
Nr. 13/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului TOADERE PETRU, primar al comunei Călăţele, judeţul Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor noiembrie – decembrie 2009, inculpatul Toadere Petru a pretins de la doi denunţători o sumă de bani în cuantum de peste 10.000 de euro, din care a primit efectiv suma de 5.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care afirma că o are asupra funcţionarilor din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare (I.T.R.S.V.) Cuj, Direcţia Silvică Cluj, Ocolul Silvic Huedin, Apele Române, Garda de Mediu, să îi determine pe aceştia să emită actele necesare desfăşurării activităţii de exploatare a unei cariere de piatră situate pe raza comunei Călăţele, judeţul Cluj.
Pentru recuperarea sumei de 5.000 de euro avansată de unul dintre denunţători şi remisă efectiv inculpatului Toadere Petru, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei sume de bani şi a unui imobil aparţinând inculpatului.
La data de 16 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Toadere Petru pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 17 decembrie 2009, Tribunalul Cluj a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 331/VIII/3 din data de 17 decembrie 2009, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 iunie 2012