DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
8 decembrie 2009
Nr. 315/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

TEODORESCU SEVER, în stare de arest preventiv, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi

BLĂNARU IONICA AURELIA, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la trafic de influenţă şi
- complicitate la cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever, în calitate de avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, a pretins de la o persoană denunţătoare, arestată preventiv, sume de bani pentru a interveni pe lângă judecătorii investiţi să judece dosarul în care denunţătoarea are calitatea de inculpată, în scopul obţinerii eliberării sale din starea de arest preventiv. Prin intermediul inculpatei Blănaru Ionica – Aurelia, inculpatul Teodrescu Sever a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 euro în scopul menţionat anterior, sumă din care a primit 3.150 RON, în două tranşe.
La data de 5 noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever a fost prins în flagrant în momentul când a primit suma de 5.000 euro în scopul menţionat mai sus.
În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 6 noiembrie 2009, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea inculpatului pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 283/VIII/3 din 6 noiembrie 2009 afişat pe site-ul www.pna.ro)
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpatei Blănaru Ionica Aurelia până la concurenţa sumei de 3.150 lei, pentru ca instanţa să dispună confiscarea acesteia.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 28 septembrie 2012