DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
6 noiembrie 2009
Nr. 283/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul TEODORESCU SEVER, avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever, în calitate de avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, a pretins de la o persoană denunţătoare, arestată preventiv, suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii investiţi să judece dosarul în care denunţătoarea are calitatea de inculpată în scopul obţinerii liberării sale din starea de arest preventiv. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 1.000 RON şi 500 euro.
La data de 5 noiembrie 2009, inculpatul Teodorescu Sever a fost prins în flagrant în momentul când a primit suma de 5.000 euro în scopul menţionat mai sus.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 5 noiembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 6 noiembrie 2009, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea inculpatului pe termen de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE