DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
6 noiembrie 2009
Nr. 279/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CIOBANU MARIUS, director coordonator adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 9 octombrie 2009, inculpatul Ciobanu Marius, în calitate de director coordonator adjunct al I.T.M. Constanţa, a pretins de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, o sumă de bani neprecizată pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluţioneze în mod favorabil denunţătorului o plângere referitoare la nerespectarea de către firma denunţătorului a legislaţiei referitoare la raporturile de muncă.
La data de 13 octombrie 2009, inculpatul Ciobanu Marius a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după primirea sumei de 2.500 lei de la denunţător.
La data de 13 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 14 octombrie 2009, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ciobanu Marius pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 octombrie 2011