DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 octombrie 2009
Nr. 265/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului OPREA CRISTINEL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi – Biroul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 29 septembrie 2009, inculpatul Oprea Cristinel, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi – Biroul de Investigare a Fraudelor, a pretins suma de 300 – 400 euro, iar în ziua de 30 septembrie 2009 suma de 500 de euro de la un denunţător cercetat într-un dosar penal pentru utilizarea unui program pentru calculator fără licenţă. Oprea Cristinel a promis că va interveni printr-un intermediar pe lângă reprezentanţii firmei deţinătoare a dreptului de autor pentru programul respectiv pentru ca aceştia să renunţe la acuzaţiile de natură penală şi civilă.
La data de 1 octombrie 2009, inculpatul Oprea Cristinel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 500 de euro.
La data de 1 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Iaşi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Iaşi.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 septembrie 2010