DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 02 octombrie 2009
Nr. 239/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul OPREA CRISTINEL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi – Biroul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 29 septembrie 2009, inculpatul Oprea Cristinel, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi – Biroul de Investigare a Fraudelor, a pretins suma de 300 – 400 euro, iar în ziua de 30 septembrie 2009 suma de 500 de euro de la un denunţător cercetat într-un dosar penal pentru utilizarea unui program pentru calculator fără licenţă. Oprea Cristinel a promis că va interveni printr-un intermediar pe lângă reprezentanţii firmei deţinătoare a dreptului de autor pentru programul respectiv pentru ca aceştia să renunţe la acuzaţiile de natură penală şi civilă.
La data de 1 octombrie 2009, inculpatul Oprea Cristinel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 500 de euro.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Iaşi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 septembrie 2010