DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 iunie 2009
Nr. 167/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- CIGAN SORIN, în stare de arest preventiv, fost jucător de fotbal şi antrenor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi dare de mită şi
- ONU GHEORGHIŢA, preşedinte al Clubului de fotbal ACU Arad, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 8-13 iunie 2009, inculpatul Cigan Sorin a pretins de la inculpata Onu Gheorghiţa, preşedintele Clubului ACU Arad, suma de 30.000 euro lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra conducerii Clubului FC Bihor şi asupra jucătorilor acestei echipe, pentru ca aceştia să nu-şi apere în mod corect şansele şi să piardă meciul cu ACU Arad.
De asemenea, în acelaşi scop, la data de 13 iunie 2009, în pauza meciului dintre ACU Arad şi FC Bihor, inculpatul Cigan Sorin le-a oferit jucătorilor echipei FC Bihor Oradea suma totală de 35.000 de euro.
Inculpatul Cigan Sorin a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie la data de 18 iunie 2009, iar la data de 19 iunie 2009, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 ianuarie 2013