DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 21 mai 2009
Nr. 153/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări penale față de inculpatul [...], ofițer de poliție la Poliția Municipiului Galați – Secția 1 Poliție, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și folosire în mod direct a informațiilor ce nu sunt destinate publicității, ambele în formă continuată.
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – mai 2009, inculpatul [...], în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Municipiului Galați – Secția 1 Poliție, a pretins de la un denunțător suma totală de 21.150 euro, pentru a soluționa favorabil o sesizare făcută de către acesta cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de furt, prin exploatarea informațiilor obținute în virtutea atribuțiilor de serviciu pentru recuperarea bunurilor sustrase.
La data de 19 iunie 2009, inculpatul [...] a fost prins în flagrant după ce a primit suma de 1.000 de euro în scopul menționat mai sus.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 iunie 2009, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 20 iunie 2009, Curtea de Apel Galați a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile față de inculpat.
La instrumentare acestui dosar, procurorii anticorupție au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă și M.A.I. - Direcția Generală Anticorupție.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Actualizare (04.12.2019):
La 04.12.2019, ca urmare a cererii formulate de petent, în sensul dispozițiilor din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, s-a procedat la punerea în aplicare a dispozițiilor incidente.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 mai 2010