DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 4 iunie 2009
Nr. 137/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpatul ŞUTOI GHEORGHE, administratorul unei societăţi comerciale din Drobeta Turnu Severin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a reieşit că inculpatul Şutoi Gheorghe a pretins de la un denunţător suma totală de 585.000 lei pretinzând că va remite unui director din cadrul Sucursalei Porţile de Fier, aparţinând S.C. HIDROELECTRICA S.A. Bucureşti, suma de 370.000 lei, spre a-l determina să nu facă un act care intră în atribuţiile sale de serviciu şi anume, să faciliteze scoaterea nelegală din interiorul unităţii a unei cantităţi de 120 tone deşeuri de cupru, diferenţa de 215.000 lei urmând a fi însuşită de inculpat.
La data de 3 iunie 2009 inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea un avans de 6.000 lei, din cei 585.000 lei, pretinşi denunţătorului. La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, după ce i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 4 iunie 2009, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile faţă de inculpatul Şutoi Gheorghe.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 11 ianuarie 2010