DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 26 iunie 2024
Nr. 600/VIII/3

COMUNICAT


Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, a participat joi, 27 iunie 2024, la dezbaterea cu tema „Statul de Drept între realitate și deziderat” organizată de Uniunea Juriștilor din România cu prilejul aniversării „Zilei Justiției”.
În cadrul alocuțiunii sale, procurorul-șef a subliniat rolul esențial și responsabilitatea pe care profesiile juridice o au în înfăptuirea actului de justiție și în păstrarea echilibrului social, subliniind că ”profesiile juridice nu sunt doar simple locuri de muncă; ele reprezintă o vocație, o chemare care necesită nu doar cunoștințe și competențe, ci și pasiune, empatie și un profund simț al justiției”.
„În esență, justiția înseamnă să faci ceea ce este corect, nu ceea ce este convenabil. Pentru a fi dispus să faci lucruri care presupun disconfort și riscuri, dar care trebuie făcute pentru că sunt corecte, este nevoie de anumite trăsături de caracter și de un nivel superior de dedicare profesională.
În calitate de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, am privilegiul să lucrez alături de unii dintre cei mai motivați profesioniști din domeniul juridic. Judecătorii, procurorii, ofițerii de poliție judiciară, avocații, consilierii juridici și toți ceilalți actori ai justiției sunt adevărații gardieni ai valorilor societății democratice. Fără dumneavoastră, sistemul de justiție ar fi doar un concept abstract, nu un pilon fundamental al statului.”, a declarat Marius Voineag.
Nu în ultimul rând, Marius Voineag a ținut să remarce și importanța crucială pentru buna funcționare a statului de drept, dar și pentru activitatea curentă a DNA, a societății civile și al mass-media.
„Realizările noastre, în special cele din ultimul an, sunt o mărturie a eforturilor de a duce politica anticorupție la un nou nivel. Chiar dacă suntem încă într-o fază de reformă, am reușit să desfășurăm o serie de investigații complexe și de impact. Desigur, provocările sunt pe măsură, dar aceste obstacole nu fac decât să ne întărească determinarea. În fața dificultăților, ne reînnoim angajamentul de a proteja și promova justiția. Nu putem trece cu vederea nici rolul crucial al societății civile și al mass-media. Prin eforturile lor investigative de a aduce la lumină acte de corupție și de a promova transparența, ele sunt aliații noștri de încredere”, a declarat procurorul-șef.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE