DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 3 iunie 2024
Nr. 552/VIII/3

COMUNICAT


În lunile martie și aprilie 2024, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 88 de inculpați prin 58 de hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 88 inculpați variază între 4 ani și 9 luni închisoare și 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei.
Printre cei condamnați definitiv se află: un prorector al unei universități din București, un director al unei companii naționale, doi directori în cadrul unor instituții publice, patru ofițeri și agenți de poliție, un executor judecătoresc, doi primari de comună și opt funcționari publici.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.