DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 248 din 28.03.2024, Curtea de Apel Brașov admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov cu cele trei inculpate persoane juridice și pe cale de consecință dispune următoarele:
1. Condamnă pe inculpata S.C. QUADRIFOGLIO MEDICAL S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi în cuantum de 117.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani și publicarea hotărârii de condamnare prin intermediul presei scrise, timp de 5 apariții, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și dare de mită în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata S.C. DSG HIDROCONSTRUCT GROUP S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi în cuantum de 60.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani și publicarea hotărârii de condamnare prin intermediul presei scrise, timp de 5 apariții, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
3. Condamnă pe inculpata S.C. COMYSTRON HYDRATEX S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi în cuantum de 75.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani și publicarea hotărârii de condamnare prin intermediul presei scrise, timp de 5 apariții, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, prin reprezentant legal.
Obligă pe cele trei inculpate la plata sumei de câte 3.800 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Brașov în data de 26 iulie 2023, vezi comunicatul nr. 810/VIII/3 din data de 07 august 2023.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2023