DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 105/A din 27.03.2024 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpaților GREACA MARIUS-LAURENȚIU și NEAMȚU CONSTANTIN, la data faptelor agenți de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, respectiv profesia de polițist, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cei doi inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul D.G.A.S.P.C. Neamț sau în cadrul A.J.O.F.M. Neamț.
Dispune confiscarea de la inculpați a sumelor obținute prin infracțiunile comise după cum urmează:
- de la inculpatul Greaca Marius Laurențiu suma de 3.237,5 lei și 10 euro;
- de la inculpatul Neamțu Constantin suma de 1.620 lei;
Desființează procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor false.
Obligă pe inculpații Greaca Marius Laurențiu și Neamțu Constantin la plata sumei de 2.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău la data de 30 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 6/VIII/3 din data de 03 ianuarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2017