DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 98 din 30.01.2024, definitivă prin neapelare la 27.02.2024, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul M.M. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa orice funcție de angajat sau colaborator al unui birou notarial, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 3 sau în cadrul Arhiepiscopia Bucureștilor.
Confiscă de la inculpat suma de 17.000 de euro (primită de la investigatorul sub acoperire) și suma de 2.900 de euro (primită de la numitul P.A.).
Confiscă de la inculpat suma de 5.000 de euro primită de la M.G.
Dispune confiscarea sumei de 3.000 de euro pe care inculpatul a obținut-o de la numitul B.M.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă, urmând ca părțile civile să își satisfacă pretențiile în cadrul dosarului nr. 401/P/2021, în cadrul căruia a fost sesizată Curtea de Apel București.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în data de 16 noiembrie 2023, vezi comunicatul nr. 1166/VIII/3 din data de 19 decembrie 2023.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 26 iunie 2023