DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 890 din 28.04.2023, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata CHIMOIU AUGUSTINA COSTINELA, la data faptei registrator șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii respectiv, registrator de carte funciară și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
2. Condamnă pe inculpatul I.V. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cei doi inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, respectiv 90 de zile, la Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri sau la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.
Dispune confiscarea de la inculpata Chimoiu Augustina Costinela a sumei de 191.938,43 lei, reprezentând echivalent manoperă și materiale de construcții.
Obligă pe fiecare dintre cei doi inculpați la plata sumei de 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe apelantul inculpat I.V. la plata sumei de 300 cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 06 noiembrie 2020, vezi comunicatul nr. 794/VIII/3 din data de 17 noiembrie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 noiembrie 2020