DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 422 din 12.04.2023, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, la data faptelor comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, funcționar public cu atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpatul ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, la data faptei comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, funcționar public cu atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
3. Condamnă pe inculpații D.E., F.B.A., I.C., V.S.M. la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
4. Condamnă pe inculpatul S.V. la o pedeapsă de un an și 7 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la fals intelectual în formă continuată.
5. Condamnă pe inculpatul M.I. la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată.
În cazul inculpaților Boboc Dumitru-Constantin, Zamfir Paul Constantin, D.E., F.B.A., S.V., I.C., V.S.M., M.I., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Boboc Dumitru-Constantin și Zamfir Paul Constantin, vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Pitești, jud. Argeș sau în cadrul Direcției de Sănătate Publică din mun. Pitești, jud. Argeș.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații D.E., F.B.A., S.V., I.C., V.S.M., M.I. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul în cadrul Primăriei Mărăcineni, jud. Argeș sau în cadrul Primăriei Micești, jud. Argeș, al doilea în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea – Serviciul reparații și întreținere străzi sau în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, Serviciul gestionare câini fără stăpâni, al treilea în cadrul Primăriei Morărești, jud. Argeș sau în cadrul Primăriei Cotmeana, jud. Argeș, al patrulea în cadrul Primăriei Cetățeni, jud. Argeș sau în cadrul Primăriei Câmpulung, jud. Argeș, al cincilea în cadrul Primăriei Pitești, jud. Argeș sau în cadrul Direcției de Sănătate Publică din mun. Pitești, jud Argeș, al șaselea în cadrul Primăriei Curtea de Argeș, jud. Argeș sau în cadrul Primăriei Băiculești, jud. Argeș.
Dispune confiscarea specială a sumei de 1.950 lei de la inculpatul Boboc Dumitru-Constantin, a sumei de 300 lei de la inculpatul Zamfir Paul Constantin, depuse de aceștia la bancă și a două bormașini marca Bosch.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre cei opt inculpați la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează:
- pe inculpatul Boboc Dumitru Constantin la plata sumei de 2.600 lei;
- pe inculpatul Zamfir Paul Constantin la plata sumei de 1.307 lei;
- pe inculpații F.B.A., S.V., M.I. la plata a câte 800 lei fiecare;
- pe inculpații D.E., I.C., V.S.M., la plata a câte 500 lei fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești la data de 16 iunie 2021, vezi comunicatul nr. 596/VIII/3 din data de 23 iunie 2021.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iunie 2021